Citroen и Lacoste с обща концепция

 Поредната изключително интересна концептуална разработка дело на френската компания Citroen ще направи дебют на изложението в Париж, като любопитното при нея е, че е създадена в сътрудничество с марката за модни облекла Lacoste.

Автомобилът е наречен Citroen Lacoste Concept, а габаритите му са сходни с тези на модела C1. Концепцията е с дължина 3,45м., широчина 1,80м. и височина 1,52м., а разстоянието между двете оси е 2,3м.

Колата е оборудвана с трицилиндров бензинов двигател, за който не са изнесени данни, но от компанията твърдят, че предлага изобилие от мощност за автомобил от този тип и с такова тегло.

По Citroen Lacoste Concept се забелязват множество детайли, напомнящи за дрехите и аксесоарите на модната марка, чието лого на крокодил присъства на всевъзможни места.

Изключително интересен е таванът на концепцията, който има Т-образна структура и в него е поместен специален мек материал, който в случай, че завали дъжд се издува и предпазва пътниците от намокряне, играейки ролята на покрив.